Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med apelsinsås och krispigt tilltugg

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Len pannacotta med söt apelsinsås och en knaprig söt mumsbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, mjölk, socker vaniljfrön och stång i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och lyft ur vaniljstången. Låt blandningen svalna i några minuter. Rör ner de urkramade gelatinbladen samt yoghurten. Fördela blandningen i 4-6 glas eller formar. Ställ dem i kylen i minst 4 timmar innan servering.
  2. Apelsinsås: Finriv skalet av apelsinen samt pressa ur saften. Smält sockret i en kastrull tills det är ljusbrunt. Blanda ner apelsinsaften och rör tills sockret löst sig. Tillsätt vatten och potatismjöl. Rör ner apelsinskalet. Låt såsen sjuda under omrörning i ca 10 minuter. Ta såsen från plattan och låt den kallna.
  3. Krispigt tilltugg: Sätt ugnen på 200 grader. Ringla 4 små rundlar med honung på ett bakplåtspapper. Toppa med musli och grädda dem mitt i ugnen i 6-8 minuter eller tills de har blivit gyllenbruna. Strö över lite flingsalt och låt dem svalna på ett galler.
  4. Ta ut pannacottan och häll över lite apelsinsås i glasen. Servera med tilltugget.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.