Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med blåbärsgelé toppad med blåbär

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mjukare pannacotta med vaniljsmak. Med blåbärsgelé som toppas av blåbär. Jag hade bara frusna blåbär när jag tog bilden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och stången i en kastrull tillsammans med grädden och gelésocker multi. Koka ca ½ minut.
  2. Låt det svalna något. Blanda med yoghurten. Rör så det inte blir "grynigt". Fördela i 4 portionsglas. Ställ kallt, ca 1 timma.
  3. Blåbärsgelén: Spara 1 dl till garnering. Koka upp blåbären med vattnet. Låt det sjuda, tills de är mjuka och mosiga, ca 10 minuter.
  4. Sila bären i en kastrull och blanda med gelésocker multi. Koka upp och sjud, ca 1 minut. Låt det svalna.
  5. Skeda gelén över pannacottan, ställ den i kylen för att stelna.
  6. Vid servering, garnera med blåbär.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • soofiiaas 15 mars 2010

    Jätte god pannacotta! Gästerna vi hade hemma i helgen sa flera gånger att det var supergott :)

  • khen 5 februari 2011

    Mycket gott!

  • gmarie 7 februari 2011

    Så himla god. Ungdomarna i familjen undrade om det fanns mer. Gott med det syrliga från yoghurten. Den ska jag absolut göra fler gånger.

  • lisam 3 maj 2011

    gott!

  • pamme 14 augusti 2011

    Lite för söt men annars god!;)Passade bra med yoghurten!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.