En mjukare pannacotta med vaniljsmak.
Med blåbärsgelé som toppas av blåbär.
Jag hade bara frusna blåbär när jag tog bilden.
Instruktioner
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och stången i en kastrull tillsammans med grädden och gelésocker multi. Koka ca ½ minut.
- Låt det svalna något.
Blanda med yoghurten. Rör så det inte blir "grynigt".
Fördela i 4 portionsglas. Ställ kallt, ca 1 timma.
- Blåbärsgelén: Spara 1 dl till garnering.
Koka upp blåbären med vattnet. Låt det sjuda, tills de är mjuka och mosiga, ca 10 minuter.
- Sila bären i en kastrull och blanda med gelésocker multi.
Koka upp och sjud, ca 1 minut. Låt det svalna.
- Skeda gelén över pannacottan, ställ den i kylen för att stelna.
- Vid servering, garnera med blåbär.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
16 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god pannacotta! Gästerna vi hade hemma i helgen sa flera gånger att det var supergott :)
Mycket gott!
Så himla god. Ungdomarna i familjen undrade om det fanns mer. Gott med det syrliga från yoghurten. Den ska jag absolut göra fler gånger.
gott!
Lite för söt men annars god!;)Passade bra med yoghurten!