Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med espresso

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Juldessert! Servera pannacotta som man gör i Italien, i små kaffekoppar eller glas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
  2. Vispa ihop grädde, espresso och strösocker i en kastrull. Låt koka upp, ta kastrullen från värmen.
  3. Ta upp gelatinet, rör ner i gräddblandningen så det smälter. Låt grädden svalna, rör i vaniljsocker och ev konjak.
  4. Häll i små vattensköljda koppar eller glas.
  5. Låt stelna i kylen minst 5 timmar eller till nästa dag. Servera direkt ur kopparna.
  6. Tips! Pannacotta med choklad: Byt ut espresso mot 1/2 dl kakao.
  7. Pannacotta med amaretto: Byt ut espresso och konjak mot 2 msk amarettolikör. Minska på strösockret till 1/2 dl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lazzzzz0 12 januari 2009

    Pannacotta, kaffe o en cognac i samma glas (kopp) ljuvligt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.