Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med jordgubbssallad

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God pannacotta som serveras med en underbar jordgubbssallad till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacottan: lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vaniljstången på längden. Häll grädde, socker och vaniljstångshalvorna i en kastrull och låt sjuda under omrörning i ca 5 min. Ta upp vaniljstångshalvorna och gröp ur alla frön, lägg sedan tillbaka fröna i kastrullen igen och rör ner crème fraiche.
  2. Krama vattnet ur gelatinbladen, lägg dem i den varma gräddblandningen och rör om ordentligt. Häll sedan upp i portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ca 3 timmar.
  3. Salladen: skölj jordgubbarna, skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Slå över socker och citronsaft och blanda, samt riv ner myntabladen.
  4. Vid servering toppas pannacottan med jordgubbssalladen.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • lazzzzz0 12 januari 2009

    Tokig i pannacotta. Älskar jordgubbar.

  • morsan123 9 februari 2009

    Gjorde denna pannacotta i helgen den var jättegod, jag använde mig av en jordgubbsås som jag hade kvar sedan tidigare.

  • MatsSjokvist 22 februari 2009

    kanongod efterrätt gjorde den i går till min 17 åriga tös kalas

  • AmandaIdenNordin 1 juni 2009

    Krämig och god. Den kommer jag absolut att göra fler gånger.

  • dlight 2 augusti 2009

    Smakade underbart! =) Har gjort massor med olika recept utav pannacotta men detta är det recept som gått hem mest bland mina gäster. Inte så söt som andra men vill man ha den sötare så är det ju bara att lägga till lite mer socker, inga problem. Ett tips: Jag hackar även vit choklad och lägger i den varma gräddblandningen (50 gr per sats) men då drar jag ner lite på sockret eftersom den vita chokladen är väldigt söt. Detta blir pricken över i:et kan jag ju säga. MUMS!! =) Då kan blåbär och hallon passa bättre som topping när man anv vit choklad i gräddblandningen. Tack för att Du delar med Dig av ett så underbart recept. Jag hade min mamma som gäst och hon äter inte "sura" produkter som fil, creme fraiche osv, så jag kunde ju inte säga att det fanns i det receptet förrän efter att hon ätit och njutit. Hon tyckte att det var helt UNDERBART och trodde inte sina öron när jag sa vad som fanns i. Kommentaren blev: Ja, då får man kanske köpa hem lite creme fraiche och göra denna pannacotta då....

  • juli77 5 november 2009

    Denna pannacotta var kanongod... Mycket uppskattad på vår middagsbjudning.. Helt klart en 5 i betyg.. Hade även jag i lite vit choklad som förgående person hade..:) MUMS!!

  • juli77 5 november 2009

    Kommer helt klart att göra den flera gånger..:)

  • ullabernt 5 april 2010

    Jättegott - en 4 utan tvekan! Citronsaften förhöjde smaken på jordgubbarna!

  • christincarlsson 4 januari 2011

    Har gjort den till mina föräldrar, men jag tyckte den va lite för hård.

  • kromolitzz 3 mars 2011

    Det låter jätte gott. Måste bara testa det! :)

  • LillSnuttan 9 april 2011

    Hur god som helst :) Tack för gott recept.

  • josefinat 19 juli 2011

    Mycket gott med crême fraiche i pannacottan!

  • teskedsgumma 5 januari 2012

    God och enkel. Blir lite hårdare än vanlig pannacotta, men det är inget som stör. Vi använde fem gelatinblad till dubbel sats.

  • Janie1 10 februari 2013

    Jag tyckte också att den blev för hård. Jag tror att man måste ha litet mer grädde i receptet. Jag bytte ut jordgubbarna mot ananas och det blev jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.