Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med limemarinerade bär

(18 kommentarer)  
Pannacotta med limemarinerade bär Pannacotta med limemarinerade bär Pannacotta med limemarinerade bär
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvligt len dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacottan: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna noga. Koka upp grädden tillsammans med frön,vaniljstången och sockret. Tag bort den "tomma" vaniljstången.
  2. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar. Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat.
  3. Bär: Riv limeskalet på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda limesockret med bären och pressa över limejuicen. Servera tillsammans med pannacottan.

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • Heisjo 10 juli 2008

    Namnam! Jättegott. Det blir en fin brytning mellan det feta och söta i pannacottan mot det fräscha i bären!

  • annskipannski 8 februari 2009

    Gudomligt gott!

  • eva_jonte 24 februari 2009

    muuuuuums!!! gjorde på jordgubbar bara, smaskens!!! bra brytning! ännu bättre blir det till sommaren, med färska bär :-))))

  • eva_jonte 1 november 2009

    gudomligt gott!!!!

  • hp67 1 januari 2010

    Ljuvligt gott!! Gjorde desserten till igår och det var pricken över it på en förövrigt mycket god nyårsmiddag.

  • isakssonvistrom 18 februari 2010

    Supergod!!!

  • aian09 30 mars 2010

    Helt underbart gott, ett av det godaste jag ätit! Det fanns tyvärr inte gelatinblad på våran lilla affär, så jag fick använda gelesocker istället, men det gick precis lika bra.

  • VeraH 9 september 2010

    Ljuvlig!!! Hade pannacottan som dessert till tjejmiddag i går och alla blev imponerade. En sa faktiskt att detta kan vara en bröllopsdessert, och jag håller med om det. Skal ha det i tankarna om jag får min pojkvän til att fria till mig :-)

  • Carpediem76 1 november 2010

    Väldigt gott, bra kombination bär och lime. Kommer vi säkert att göra fler gånger :)

  • Lennuggrebojs 30 december 2010

    Supergott!! Har gjort denna efterrätt flera gånger och alla älskar den! Min stora son har den som första önskan när vi skall ha gäster.

  • Mejermo 4 januari 2011

    Jättegod!!! Gjorde denna dessert till Nyårsafton och den var mycket uppskattad av både barn och vuxna! Lätt att göra och bra när man kan förbereda. De limemarinerade bären passade bra till, möjligtvis kan man ha lite mindre med socker...

  • Marina77 12 mars 2011

    MUMS!

  • baylando 15 juli 2011

    Första gången jag gjorde pannacotta och även första gången jag åt det. Supergod och jag fick högsta betyg av våra gäster!!! Kommer att göra den många gånger framöver=)

  • vojan81 16 september 2011

    Såååå god! Har gjort den flera gånger och bjudit gäster på, och alla har tyckt om den!

  • yogafordig 1 januari 2012

    suuupergott!!! Verkligen! Och väldigt lätt att göra! Det vara bara mm och ahh vid bordet igår kväll! Tack för receptet!

  • sofiestr 1 januari 2012

    Helt ljuvlig efterrätt nyårsafton till ära. Kommer absolut att laga på nytt! :) En god fortsättning på det nya året! Tack för receptet :)

  • jen_has 18 januari 2012

    En klar 5:a! Bästa pannacottan jag smakat! Gjorde den på nyårsafton som efterrätt och den blev en riktig succé. Den kommer definitivt göras om och om igen! Tack för ett underbart recept! Jennifer

  • asaeon 6 november 2012

    Pannacotta kan ibland kännas lite mäktigt som efterrätt. Ersätt 1 dl grädde i receptet med mjölk för att få en lättare känsla. Ett annat tips är att - under omrörning då och då - låta den svalna till rumstemperatur innan man häller den i formarna. Då slipper man "skinnet" som lätt blir på ytan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.