Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med päronkompott och karamelliserade valnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här tycker jag låter jättegod, skall bjuda på den på nyårsafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med strösocker, stjärnanis, vaniljstång och vaniljfrö. Sätt kastrullen åt sidan.
  2. Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Tillsätt youghurten. Sila genom ett finmaskigt nät. Fördela i 8 glas, ställ dem i kylen i 4 timmar.
  3. Valnötter: Smält sockret tills det får en ljust brun färg. Lägg i valnötterna. Rör runt så att nötterna blir sockertäckta.Låt dem svalna på ett bakplåtspapper.
  4. Päronkompott: Skala, kärna ur päronen. Skär dem i små tärningar. Smält smöret och lägg ner päronbitarna. Koka dem mjuka 3-5 minuter. Låt kallna.
  5. Lägg päronkompotten och valnötterna i glasen strax innan serveringen. Garnera med färsk mynta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missFBK 6 december 2010

    Denna är helt fantastiskt god, åt det på nyår förra året.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.