Den här tycker jag låter jättegod, skall bjuda på den på nyårsafton.
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Klyv vaniljstången, skrapa ur fröna.
Koka upp grädden tillsammans med strösocker, stjärnanis, vaniljstång och vaniljfrö. Sätt kastrullen åt sidan.
- Ta upp gelantinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Tillsätt youghurten. Sila genom ett finmaskigt nät. Fördela i 8 glas, ställ dem i kylen i 4 timmar.
- Valnötter: Smält sockret tills det får en ljust brun färg. Lägg i valnötterna. Rör runt så att nötterna blir sockertäckta.Låt dem svalna på ett bakplåtspapper.
- Päronkompott: Skala, kärna ur päronen. Skär dem i små tärningar. Smält smöret och lägg ner päronbitarna. Koka dem mjuka 3-5 minuter. Låt kallna.
- Lägg päronkompotten och valnötterna i glasen strax innan serveringen. Garnera med färsk mynta.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna är helt fantastiskt god, åt det på nyår förra året.