Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med vanilj och vingelé

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mycket god efterrätt som måste testas..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fördela hjortronen i glasen, ställ dem i frysen tills hjortronen är frysta.
  2. Panna cotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Koka upp grädde med socker och vaniljstång som delats och skrapats. Rör ner de blötlagda gelatinbladen i den varma grädden. Låt smälta och sen kallna till rumstemperatur. Sila blandningen och tillsätt pannacottan ovanpå bären, ställ i kylen.
  3. Vingelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp vin och socker och rör ner det blötlagda gelatinet. Ställ kallt tills det börjar se ut som ovispad äggvita i konsistensen.
  4. Lägg på nötterna på den stelnade pannacottan och häll på vingeléet och låt stelna i kyl.
  5. En efterrätt som med fördel görs dagen innan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.