En mycket god efterrätt som måste testas..
Instruktioner
- Fördela hjortronen i glasen, ställ dem i frysen tills hjortronen är frysta.
- Panna cotta:
Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Koka upp grädde med socker och vaniljstång som delats och skrapats. Rör ner de blötlagda gelatinbladen i den varma grädden. Låt smälta och sen kallna till rumstemperatur. Sila blandningen och tillsätt pannacottan ovanpå bären, ställ i kylen.
- Vingelé:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp vin och socker och rör ner det blötlagda gelatinet. Ställ kallt tills det börjar se ut som ovispad äggvita i konsistensen.
- Lägg på nötterna på den stelnade pannacottan och häll på vingeléet och låt stelna i kyl.
- En efterrätt som med fördel görs dagen innan.
Publicerat den
4 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar