Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacottapaj med hallon & björnbär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ta hälften hallon och hälften björnbär, eller enbart hallon. Jordgubbar går lika bra, men helst färska då dom är sötare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör kex och smör i matberedare (eller krossa kexen fint för hand med t.ex. mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten. Låt stå kallt medan fyllningen görs.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Rör gärna med en visp för att känna att sockret har löst sig.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden och ta sen bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något.
  4. Mixa hallonen och björnbären med mixerstav eller i matberedare till en puré. Sila gärna för att undvika kärnorna. Rör ner färskosten och bärpurén i grädden, vispa till en slät kräm och häll den i formen.
  5. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
  6. Under tiden pajen stelnar så smälter du chokladen och gör chokladfigurer med hjälp av spritspåse eller gaffel. Låt dem stelna och dekorera sedan pajen med frukt/bär, vispgrädde och chokladfigurer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.