Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacottapaj med passionsfrukt

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Frisk passionsfrukt och len pannacotta i en knaprigt skal. Försvinnande gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter. Låt kallna.
  4. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde med vaniljpulver. Rör i gelatinbladen.
  5. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med socker i en bunke. Rör ner i den varma grädden.
  6. Häll smeten i pajskalet. Låt stå kallt i minst 4 timmar tills fyllningen stelnat.
  7. Garnera med passionsfruktskärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.