Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbiff med ugnsbakad lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pannbiff med stekt lök är fin svensk husmanskost. Genom att steka löken i ugnen blir den saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skala och klyfta lökarna fint. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med timjan, salt, socker och smör och rapsolja. Stek i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då.
  3. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Skala och hacka eller riv löken fint. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbrödet och rör till en slät färs. Forma till 8 biffar och stek dem i smör och rapsolja i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter per sida.
  4. Servera pannbiffarna med den stekta löken, potatispurè, grönsaker och gräddsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.