Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbiffar.

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mumsigt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken mjuk i en stekpanna med lite smör. Blanda löken i ströbrödet, slå över grädde eller köttbuljong och låt det svälla några minuter.
  2. Blanda färs, ägg, sirap,lök, salt och peppar med brödblandningen. Gör en liten provbiff, stek den och smaka av om det behövs mer salt. Låt den färdiga färsen stå i kylen 15 minuter så smaken mognar. Forma och stek fyra stora eller åtta små pannbiffar i smör på medelhög värme.
  3. Servera med potatismos, rårörda lingon och något gott aromsmör.
  4. Tillagningstid: Pannbiffar 40 minuter

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • jayjo 22 februari 2008

    Mycket goda!!!

  • Lindanemon 25 mars 2008

    Kanongoda hos mig också =) Fast jag stoppade i lite mera kryddor: paprika, vitlök och persillade, en ny krydda som jag läste om här på matklubben och inhandlade idag. Tror att sirapen gör en hel del...

  • trollfia 4 juli 2008

    Supergoda!

  • fru_olsson 4 augusti 2008

    Jättegoda!! Hela familjen gillade detta recept :-) Ska definitivt lagas fler gånger!

  • ylwa 3 september 2009

    Hejsan! Jag kan bara hålla med de andra. De var supergoda goda, kommer att göra dessa flera gånger.

  • xDanne 21 januari 2010

    Tillagade enligt recept men hade ingen sirap. Blev mycket goda. Bra jobbat

  • petra87 5 april 2010

    Vilket helt underbart recept, har nog aldrig ätit så goda pannbiffar :) kan verkligen rekomenderas!

  • mysss 18 augusti 2010

    Jätte goda biffar! hade lite kalvfond i grädden oxå för jag kunde inte bestämma mig för grädde eller köttbuljong, så d blev nåt mittemellan :) till hade jag potatis, gräddsås, lingonsylt och smörgåsgurka. Himla gott!

  • JennieRogestam 20 september 2011

    Riktigt goda biffar. Alla åt med god aptit både vuxna och barn. Kommer helt klart använda det här receptet nästa gång vi ska göra biffar också. Jag bytte ut kryddpepparen mot vitpeppar istället.

  • orchideblomma 27 februari 2012

    Jättegoda biffar tycker både maken och jag. Förutom lingonsylt hade vi också hemgjorda syltade kantareller till biffarna. Blev riktigt gott!

  • 999999999 13 november 2012

    Skall det vara ljus sirap??

  • JennieRogestam 12 januari 2013

    De här biffarna är kanongoda :)

  • OveBaktung4 16 april 2013

    Riktigt goda, kanon helt enkelt.

  • gottgris 2 mars 2016

    supergoda, kommer göra dom fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.