Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Pannbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt flytande margarin, salt, sirap, brödkryddor, havregryn, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver. Arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och täck med duk. Låt jäsa i ca 2 timmar.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna, runda kakor med en kruskavel.
  3. Grädda pannbrödet på båda sidorna i torr stekpanna på medelvarm platta. Lägg dem ovanpå varandra på galler och lägg duk över så att de håller sig mjuka. Förvara pannbröden i plastpåse tills de skall ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.