Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaka från Thailand

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Pannkakorna med banan i är det bästa matminnet för många som varit i Thailand. Där finns flera olika varianter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut 1/4 paket färsk jäst à 50 g i vatten och salt i en stor bunke. Mosa en kokt, kall potatis och rör i den med vetemjölet.
  2. Arbeta degen tills den är smidig. Degen ska vara ganska lös. Låt stå och jäsa dragfritt i minst 2 timmar, helst längre.
  3. Häll ut degen på bakbord och dela upp den i 12 bitar. Kavla ut dem allteftersom till tunna pannkakor. Använd ev lite mer mjöl.
  4. Häll olja i en panna och låt den bli het. Stek en pannkaka i taget.
  5. Servera med skivad banan och kondenserad mjölk, chokladsås eller lönnsirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.