Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nässelpannkaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hälsosamma pannkakor med nässlor. Pannkakor får bättre smak om du använder ingredienser som är ekologiska, dessutom ger nässlorna en extra liten förbättring på smaken. Man kan använda vilken sorts mjöl man vill; vetemjöl, dinkel, rågsikt eller müsli. Jag har använt en billig fruktmüsli. Jag tycker att bara lingonsylt passar i smak för dessa pannkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka nässlorna något. Häll müslin och nässlorna i en stor skål och häll på mjölken. Mixa müslin i mjölken, låt stå 10 minuter så havren sväller, sedan mixa igen. Knäck i äggen, tillsätt potatismjöl, råsocker och salt. Mixa allt och smaka av om det behövs mer salt. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja i, grädda tunna pannkakor.
  2. Servera med lingonsylt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.