Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikanska pannkakor (lite annorlunda med bl a majsmjöl)

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda och mättande pannkakor som jag första gången stekte på spritkök. Hela familjen älskade dem så väl hemma fortsatte vi att äta dem då och då, fast utan spritkök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl (jag brukar byta ut hälften mot fullkornsdinkel), majsmjöl, bakpulver, ev socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda ner nästan all mjölk. Vispa i äggen och rör ev ner ca ½ dl olja. Jag brukar utesluta olja eftersom jag steker i teflonpanna och det fungerar bra utan. Rör i resten av mjölken. Det ska bli en ganska tjock smet. Låt den vila några minuter.
  2. Häll eller klicka ut smeten i pannan. Man kan göra dem stora som pannkakor eller som plättar. Stek i ca 1-2 minuter och vänd sedan. Stek ungefär lika länge till. De ska vara gyllenbruna.
  3. Servera med sylt, frukt, honung, lönnsirap, maskrossirap eller vad man nu är sugen på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.