Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka som jag fick i skolan

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här pannkakan fick jag i skolan på 50-talet. Som tack för att jag alltid hjälpte till och plockade bort från borden, så fick jag det här receptet och tog hem till min mamma, som sedan gjorde den, för hon tyckte också om den. Hittade receptet bland hennes sparade recept, som jag hade tagit hand om.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggen, tillsätt hälften av mjölken, mjölet och saltet, vispa till en slät smet och tillsätt resten av mjölken. Låt svälla medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Häll smeten i en smord långpanna ca 30 x 40 cm. Sänk till 125 grader när du sätter in pannkakan. Grädda i 25-30 mkinuter. Är gott med stekt fläsk och lingon till.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Kakan1986 13 december 2011

    Hur stor form ska man använda?

  • victea 13 december 2011

    Som en vanlig långpanna ca 30 x 40 cm. Vill du ha den lite högre så ta något mindre form. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR. MVH victea

  • Kakan1986 4 januari 2012

    Testade denna igår, det var mycket enkelt och blev gott! Vardagsmat som är enkelt och sköter sig självt i ugnen får många plus! Det enda som jag tyckte var att tiden/temperatur i ugnen inte räckte till, jag fick höja temperaturen och öka på tiden med ca 15 min om den skulle få liite färg bara men då blev den perfekt!

  • victea 5 januari 2012

    Det kan vara lite olika på ugnarna, men sänk inte värmen utan ha koll på den nästa gång så får du se, om det blir mer färg på den. Det var roligt att du tyckte om den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.