Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aebleskiver

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Lyckligtvis fanns det människor i min omgivning som var mer upplysta än jag och gjutjärnspannan identifierades snabbt som en munkpanna. I Danmark används den till Aebleskiver, en mycket porös rund "pannkaka". Man kan visserligen lägga ner en äppelbit i pannkakorna och låta dem göra skäl för namnet, men det går precis lika bra utan. Troligtvis kommer ingen att protestera om det istället serveras rabarberkompott, jordgubbar eller blåbärssylt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen och vispa samman äggulor och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och salt samt mjölk och smält smör och rör om tills det blir klumpfritt. Vispa äggvitorna porösa och vänd ner i smeten.
  2. Stek aebleskivorna i en varm munkpanna med lite smör i tills de fått fin färg på undersidan. Vänd halvkloten med en gaffel eller potatissticka och låt smeten rinna ner för att bilda andra sidan av halvklotet.
  3. Servera varma med florsocker och sylt eller bär.

Kommentarer (2)

  • princesstess 10 februari 2009

    Såna gör min danska pappa ofta, supergott! Egentligen ska man doppa dom i florsocker, men jag gillar helst sirap till :)

  • Siga 1 augusti 2009

    Sådana brukar jag göra, dem är ju så goda. Älskar verkligen den danska maten. Kanske beror på att jag är dansk ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.