Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Idas amerikanska bananpannkakor med vanilj

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Riktigt fluffiga och supergoda pannkakor av amerikansk modell. Bananen ger pannkakorna extra saftighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk och häll sedan ner blandningen i de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet utan mjölklumpar. Mosa ca ¾ av bananen ordentligt och blanda ut jämnt i smeten, hacka resterande del av bananen och häll ner i blandningen och rör om. Grädda pannkakor tills de fått fin färg. Pannkakorna ska inte vara lika stora som "vanliga" i diameter, ungefär 3/4 dl smet brukar vara lagom.
  2. Servera med tex Lönnsirap, Glass eller Vispgrädde, eller varför inte allt på en gång!
  3. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • BackaMona 3 april 2008

    Detta kommer nog att smaka gott som dessert tror jag. Ska absolut prova det framöver.Tusen tack//Backamona

  • ms_nina 22 april 2009

    Suveränt goda pannkakor men nästa gång tar jag nog en banan till för det smakade inte banan.

  • k1anna1m 13 december 2009

    Dessa var verkligen jätte goda! Har redan gett receptet till hela familjen :) Jag serverade dem med sirap, glass & skivad banan

  • maxxa 2 februari 2010

    Pannkakorna var jättegoda! Tack för receptet! Maxxa

  • Ilovechoklad1 9 juli 2010

    Hur goda som helst!! Först gräddade jag bara halva smeten på högsta värmen då blev dom inge bra, men när jag gjorde den andra halvan hade jag lägre temp, då blev dom jätte bra och goda, tack för ett bra recept :)

  • Amee91 31 juli 2010

    Verkligen supergoda pannkakor! Jag skippade dock bananen. Detta recept ska jag spara länge!

  • Deskoj 23 februari 2011

    De här pannkakorna är verkligen en hit (nästan godare än min mammas som kommer från Kanada). Bananen hjälper verkligen mot torrheten, man märker knappt smaken om man inte skulle tycka om banan. Har inte provat med det här receptet än, men att tillsätta blåbär i smeten brukar inte vara dumt!

  • Berntsdotter 3 mars 2011

    Jättegoda pannkakor! Mäktiga! Jag tog två bananer, så för mig smakade det banan. Men nästa gång kommer jag nog använda tre. Den tredje bananen skivar jag, för det var jättegott när man kände bananskivorna i pannkakan. Jag serverade med blåbär och en gräddklick - som brunch.

  • paeran 12 augusti 2011

    Hej och tack för mycket goda pancakes, precis som på IHOP i USA. Detta recept var absolut till mycket nöje, tack. Paeran.

  • recepttorka 25 augusti 2011

    Supergoda en klar 5:a :) Tackar!

  • Jenny_Sch 15 september 2011

    Vilket kanonrecept! Använde tidigare ett recept ur en amerikansk kokbok, men jag måste verkligen säga att dessa blev så mycket bättre! Skippade bananen och använde några matskedar jordnötssmör istället - sambon blev mer än nöjd! Tack! =)

  • Ackis 1 maj 2012

    Jättegoda! Gick hem hos barnen och mig =)

  • mikarl 21 juni 2012

    De har blivit barnens och deras kompisars favorit. Super gott!

  • EifosA 7 maj 2015

    Dessa pannkakor är något som jag lagar när jag ska lyxa till frukosten. Supergoda! Tack för ett fantastiskt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.