- Serverar: 2-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Godaste brunchen, picnicmaten, efterrätten - you name it. Inget socker, minimalt med vetemjöl
Instruktioner
- Stöt havregrynen i mortel och blanda med övrigt mjöl. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet. Lägg till äggen och resten av mjölken. Låt svälla några minuter (viktigt eftersom havregrynen suger åt sig vätska) och späd vid behov med lite vatten till lagom tjocklek.
- Skiva äpplen med skalet på, utan att ta med kärnhuset. Lägg i en panna med matfettet, nötter, kanel och honung och stek på medelvärme tills äpplena börjar mjukna. Ställ av värmen med lock på och låt eftersteka under tiden du gör pannkakorna.
- Stek tunna pannkakor och lägg på fyllningen. Toppa med kvarg eller kesella. Färdigt att äta!
Publicerat den
10 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar