Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor med äpple, kanel och nötter

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Godaste brunchen, picnicmaten, efterrätten - you name it. Inget socker, minimalt med vetemjöl

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt havregrynen i mortel och blanda med övrigt mjöl. Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet. Lägg till äggen och resten av mjölken. Låt svälla några minuter (viktigt eftersom havregrynen suger åt sig vätska) och späd vid behov med lite vatten till lagom tjocklek.
  2. Skiva äpplen med skalet på, utan att ta med kärnhuset. Lägg i en panna med matfettet, nötter, kanel och honung och stek på medelvärme tills äpplena börjar mjukna. Ställ av värmen med lock på och låt eftersteka under tiden du gör pannkakorna.
  3. Stek tunna pannkakor och lägg på fyllningen. Toppa med kvarg eller kesella. Färdigt att äta!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.