Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor med palsternacka och färskoströra

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Palsternacka har en söt bananlik smak som ger pannkakorna ett oväntat lyft. Smaken påminner lite om morotskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa havregrynen grovt eller mät upp skrädmjölet om du använder det. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, socker, salt och mald kardemumma. Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna.
  2. Vispa ägget lätt och blanda ner riven palsternacka, smält smör och mjölk. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen utan att vispa för mycket, lite klumpar gör inget. Låt smeten vila i kylen i minst 15 minuter.
  3. Blanda under tiden ihop färskost, lönnsirap och citronskal.
  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Vänd pannkakorna när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda den andra sidan.
  5. Servera pannkakorna med färskoströra och rostade hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.