Palsternacka har en söt bananlik smak som ger pannkakorna ett oväntat lyft. Smaken påminner lite om morotskaka.
Instruktioner
- Mixa havregrynen grovt eller mät upp skrädmjölet om du använder det. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, socker, salt och mald kardemumma. Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna.
- Vispa ägget lätt och blanda ner riven palsternacka, smält smör och mjölk. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen utan att vispa för mycket, lite klumpar gör inget. Låt smeten vila i kylen i minst 15 minuter.
- Blanda under tiden ihop färskost, lönnsirap och citronskal.
- Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Vänd pannkakorna när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda den andra sidan.
- Servera pannkakorna med färskoströra och rostade hasselnötter.
Publicerat den
19 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar