Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor pösiga i muffinsform

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Maffigt recept...tycker jag. Det här receptet är specialskrivet för att passa barn. Till de här gulliga minipannkakorna behöver du helst en 12-portioners muffinsform. Men de går fint att grädda i ugnsfasta koppar också. Vuxenvarianten har en chilihet överraskning i botten medan barnens är milda och toppas med lingonsylt. Lite extra knaperstekt bacon är gott till båda sorterna.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa samman ägg, mjöl, socker, salt och kryddor. Vispa ner mjölken. Låt stå och svälla minst en halv timme. Gärna över natten i kyl. Fräs baconet nästan knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Smörj en muffinsplåt. Fördela hälften av baconet i hälften av formarna. Svetta purjon mjuk i sesamolja utan att den tar färg tills purjon är helt mjuk. Blanda med chili och resten av baconet. Klicka blandningen i resten av muffinsformarna. Fyll formarna till tre fjärdedelar med pankakssmet. Grädda i 250 grader tills pannkakorna är gyllene och pösiga, ca 10–14 minuter. Servera bums.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BackaMona 3 april 2008

    Vilket kul tips att göra pannkakor i muffinsformar. Det ska jag pröva, kan bli en käck förrätt med backon och lite annat gott till. Tackar för tipset// Backamona

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.