- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut
En verkligt god ugnsrätt
Instruktioner
- Börja med att grädda en stor pannkaksbotten i långpannan. vispa ihop ägg med mjöl och lite av vattnet, späd efter hand med mjölken, låt smeten svälla ca 1 tim.
- Rör i det smälta fettet salt och den lilla mängden bakpulver. Häll upp smeten i en ca 30x40 cm stor långpanna klädd med ett smörat bakplåtspapper. grädda knappt 20 min i 225 grader. Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakplåtspapper och låt det svalna under en fuktig handduk -den behöver inte kallna helt
- Gör fyllningen: blanda först vispad grädde med majonnäs. Rör i bostongurka, senap, chilisås och oregano. Bred blandningen över den gräddade pannkakan. Strö på ost, korv och gräslök, rulla ihop så att skarven hamnar neråt, lägg rullen på bakpappersklädd plåt eller i en form. Strö på riven ost och gratinera 12-15 min i 225 grader.
Publicerat den
15 juni 2008
Skriv kommentar