Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkaksrulle - ost - och köttfärsfylld, ostgratinerad

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En gyllengul och matig frestelse som gillas av alla! Passar till vardag eller fest! (Vi brukar variera kryddor, använder t.ex oregano eller dragon istället för basilika, som förstås är gott även det, och krossar ibland vitlök i köttfärssåsen, mmmm...)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj långpannan (rikligt).
  3. Häll hälften av mjölken i en bunke tillsammans med mjölet och vispa smeten slät. Knäck äggen i smeten och vispa vidare. Häll i resten av mjölken och saltet.
  4. När ugnen är ordentligt varm (viktigt) vispas smeten hastigt igen och hälls i långpannan, 2:a falsen.
  5. Grädda gyllenbrun i ca 20 minuter.
  6. Gör köttfärssåsen under tiden:
  7. Hacka och fräs löken i brynt smör. Smula ner köttfärsen i pannan och bryn lätt. Strö över salt, peppar och mjöl och rör om. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Smula i basilika.
  8. Låt såsen småputtra i ca 10 minuter och låt den sen svalna lite.
  9. När pannkakan är färdiggräddad lossa den och stjälp upp den på smörpapper.
  10. Öka ugnsvärmen till 225 grader.
  11. Bred köttfärssåsen på pannkakan och strö på ost (eller täck med skivad ost) och klippt persilja ovanpå.
  12. Rulla ihop som en rulltårta och lägg på bakplåtspappersklädd plåt eller i ugnssäkert fat. Strö på ost.
  13. Gratinera tills dess att osten är gyllenbrun och rullen genomvarm, ca 15 - 25 minuter.
  14. Servera med tomater eller en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.