- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
En mycket god pannkaksrulle att bjuda släkt och vänner på en fredag eller lördagskväll.
Instruktioner
- Vispa ihop pannkakssmeten.
Låt stå och dra i kylskåpet i cirka 30 minuter.
Lägg en liten klick smör i ett stekjärn och slå i en del av pannkassmeten.
Stek pannkakorna på bägge sidorna.
Lägg dom färdiga pannkakorna på ett fat.
- Hacka champinjoner i mindre bitar
Skölj, skiva och hacka purjolöken.
Klipp baconet i bitar.
Lägg en klick smör i en stekgryta.
Lägg i baconbitarna och bryn det några minuter. Låt baconet vila på en tallrik medan du steker det andra.
- Lägg purjolök och svamp i baconets stekfett och låt det brynas 2-3 minuter.
Smula ner köttfärsen och låt den brynas med i grytan.
Lägg baconbitarna i grytan, precis innan du slår i créme fraiche och majonäsblandningen.
- Blanda crème fraiche, majonnäs och chillisås och rör det i köttröran.
Salta och peppra om du tycker det behövs.
Bred ut blandningen på pannkakorna och rulla ihop.
Lägg dem i en smord eldfast form och strö över riven ost och gratinera i 225 grader tills osten smält.
- OBS!
Man kan förbereda rätten dagen innan.
Vänta då med osten om rullarna ska frysas för att användas senare.
Servera en grönsallad till.
- Smaklig spis!
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar