Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakstårta med rabarberkompott

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Nu är det rabarbertider, varför inte göra en supergod pannkakstårta och servera som efterrätt eller till kalaset?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rabarberkompott: Skär rabarberna i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sockret. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg både stången och fröna i kastrullen. Låt gärna stå i ca 20 minuter. Koka upp rabarberna på medelvärme och låt puttra i 15-20 minuter. Rör då och då tills rabarberna mjuknat och bildat en kompott.
  2. Vispa ut potatismjölet i vattnet och vispa ner blandningen i kompotten. Låt koka någon minut under vispning tills kompotten tjocknar. Dra kastrullen från plattan. Låt svalna och förvara sedan kallt fram till serveringen. Låt gärna vaniljstången ligga med tills dess.
  3. Pannkakor: Vispa äggen till pannkaksmeten lätt och rör ner mjölet och lite av mjölken. Vispa till en klumpfri smet och tillsätt resten av mjölken, sockret och saltet. Låt gärna smeten svälla i ca 30 minuter. Grädda tunna pannkakor i en välsmord stekpanna och ställ åt sidan att svalna.
  4. Strax före serveringen vispar du grädden fluffig, men inte för hård, och lägger den första pannkakan på ett serveringsfat. Stryk pannkakan med ett lager kompott, lägg på nästa pannkaka och stryk den med ett ganska tunt lager grädde. Fortsätt varva pannkakorna med kompott och grädde och avsluta med ett lager grädde. Toppa med färska jordgubbar.
  5. Servera och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.