Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannstekt Abborre i grädde

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Många fiskar Abborre nu under sommarhalvåret och här blir Abborren till en lyxmiddag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och filéa fisken.
  2. Salta filéerna och vänd dem i mjöl, stek filéerna i smör ca 5 minuter.
  3. Slå vinägern över filéerna, tillsätt grädden och smula i buljongtärningen. Låt det hela puttra i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt dillen och smaka av med lite salt.
  5. Servera fisken direkt ur pannan med färsk nykokt potatis och några citronklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • azen00 24 oktober 2008

    Mycket god rätt som är också lätt att göra. Enkla ingredienser, inga konstigheter men fantastisk smak. Rekommenderar att testa. Vi bjöd våra vänner på den här rätten och de blev lika begeistrade i den som vi.

  • Okänd 20 augusti 2009

    har bekanta som alltid vill ha abborre när de kommer skall testa detta den 19 september och se vad dom tycker, det verkar både gott och enkelt mvh trattisen

  • thorning 8 augusti 2011

    Helt suveränt gott! Äntligen ett recept på abborre som är lätt att laga och som låter abborren fortfarande smaka just abborre :) En solklar femma . . . tusen tack!!

  • mat-ilda 11 oktober 2016

    Så himla gott.Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.