Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten innehåller också både kyckling, bacon, avokado och cambozola.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen.
Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna.
Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.
- Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i
strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
- Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat
med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.
- Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet.
Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod!! Gör om den på lördag igen :-)