- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En klassisk spansk tapas. Och ja - potatisen ska kokas med så mycket salt. Såsen är gudomlig och passar till allt bl.a. patatas bravas, grillat kött och grönsaker eller som dipp.
Instruktioner
- Ta fram ingredienserna ca 30 min innan så att de har rumstemperatur när de ska blandas.
- Koka potatisen i vatten och saltet.
- Mixa äggula, vinäger, vitlök, paprika och cayennepeppar i en blender eller matberedare.
- Fortsätt att mixa och häll försiktigt ned oljan i en tunn stråle. Mixa till en tjock majonnäs. Salta.
- Servera potatisen med dippen.
- TIPS! Blir inte bra att göra en enkel sats av såsen i en normalstor blender eller matbreddare eftersom det blir för lite vätska. Gör dubbla eller tre gånger så mycket alternativt mixa vitlöken och paprikan i en stavmixer (eller tillbehör till stavmixer) tills det är mycket finfördelat och mixa/vispa sedan ihop såsen enligt recept. Jag gör alltid 2-3 gånger receptet.
Publicerat den
31 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar