Har inte testat detta recept än men har gjort annat av skrädmjöl, typ drömmar och tekakor.
Ser att 8 recept är inlagda recept från mjölpåsen men inte detta. Hittade det via internet och från radio norrbottens matprogram 2006.
Instruktioner
- Blanda skrädmjöl, bakpulver och salt.
Vispa ner mjölk och tre ägg till en jämn smet.
Vispa ner smält smält smör.
Låt gärna smeten svälla en stund.
- Skala och skär frukten i bitar.
Stek frukten och bären med lite smör.
Hård frukt bör stekas lite längre tid än mjuk.
Tillsätt honung, vaniljsocker efter smak och vit balsamvinäger. Låt det hela småkoka lite.
- Lägg upp fruktsalladen på småplättarna och ringla över smält choklad och garnera ev. med en jordgubbe. Servera med glass eller vispad grädde.
- Ps. Vit balsamvinäger framställs av vita druvor som får jäsa och sedan lagras i rostfria tankar. Är bra för att den färgar inte maten och passar därför bra till fisk, sallader, efterrätter och ljusa såser. Smaken är fräsch, mildsyrlighet och tydlig sötma.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar