Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappardelle med kantareller och mascarpone

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italiensk pasta när den är som bäst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär eventuellt kantarellerna i bitar om de är stora.
  2. Lägg svampen i en torr och het stekpanna. Fräs tills vätskan från svampen kokt bort. Tillsätt 1-2 msk olivolja och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Låt fräsa tills svampen nästan är knaperstekt. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Fräs resten av schalottenlöken och vitlöken samt finhackad chili i olivoljan i några minuter. Häll i vinet och låt koka tills ca hälften återstår. Tillsätt fond och 1 dl vatten. Låt småkoka några minuter. Rör ner mascarponen.
  4. Blanda pastan med såsen, svampen och hälften av den finrivna parmesanen. Späd eventuellt med lite av pastavattnet. Strö över hackad persilja och servera resten av parmesanosten till. Mal över svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.