Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappardelle med rökt laxsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel och god pasta med härligt rökig smak från laxen. 455 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pasta vatten, håll det varmt. Strimla laxen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket mjukt i smöret i en panna. Tillsätt vatten, fond och vin, låt sjuda utan lock 5 minuter.
  2. Tillsätt grädde och de hackade örterna, låt koka 10 minuter till simmig konsistens. Smaka av med salt, peppar och socker.
  3. Lägg pastan i pasta vattnet och koka den al dente.
  4. Tillsätt laxen i såsen, låt allt bli varmt. Häll av och blanda med pastan.
  5. Servera i djupa tallrikar och låt svartpepparkvarnen gå bordet runt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.