Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappardelle med sparris- och pinjenötsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb och otroligt krämig sås med parmesan, sparris och pinjenötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär sparrisen i små bitar. Den nedersta träiga biten av stjälken skärs av och kastas. Spara några sparristoppar att dekorera portionerna med. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 10 mintuer eller tills den mjuknat men fortfarande är spänstig.
  2. Kör sparrisen i en matberedare tillsammans med 3 msk pinjenötter, parmesanost, olivolja och mindre än ½ krm muskot. Späd med några droppar vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och häll tillbaka den i kastrullen. Häll i sparrisblandningen och smör, blanda noga.
  4. Servera pastan riktigt het. Toppa med resten av pinjenötterna och toppa med färskriven parmesanost och sparrisknoppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.