En snabb och otroligt krämig sås med parmesan, sparris och pinjenötter.
Instruktioner
- Skölj och skär sparrisen i små bitar. Den nedersta träiga biten av stjälken skärs av och kastas. Spara några sparristoppar att dekorera portionerna med. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 10 mintuer eller tills den mjuknat men fortfarande är spänstig.
- Kör sparrisen i en matberedare tillsammans med 3 msk pinjenötter, parmesanost, olivolja och mindre än ½ krm muskot. Späd med några droppar vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag och häll tillbaka den i kastrullen. Häll i sparrisblandningen och smör, blanda noga.
- Servera pastan riktigt het. Toppa med resten av pinjenötterna och toppa med färskriven parmesanost och sparrisknoppar.
Publicerat den
11 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar