Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappardelle med vildsvinsragu

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mustig och härlig pastasås med lite sting. I Umbrien i Italien är det mycket vanligt med viltragu av olika slag. Vildsvinsfärs hittar du i frysdisken i större butiker. Lår dig inte avskräckas av den långa koktiden, det blir en fantastiskt god pastasås som är suverän till pappardelle. Hittar du inte vildsvinsfärs så ta någon annan färs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn färsen i olivolja. Salta och peppra. Finhacka lök, vitlök, selleri och morot och låt det fräsa med färsen 5-10 minuter. Tillsätt kryddorna, vinet och tomaterna. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda på mycket svag värme under tättslutande lock ca 2 timmar. Rör då och då. Ta upp lagerbladet, kryddkvistarna och enbären.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet. Blanda ner lite olivolja i den avrunna pastan och blanda sedan med ragun. Smaka av med salt och peppar. Servera genast med riven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.