Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprika- och ricottafylld cannelloni

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fest middag kan vara enkel och kalorisnål. Här har du en vegetarisk pastarätt. 310 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, halvera och kärna ur paprikorna, lägg dem med den kupade sidan uppåt på en plåt. Grilla paprikorna i 250 grader ca 20 minuter tills skalet börjar bli svart och bubbligt. Doppa paprikorna hastigt i kallt vatten och dra av skalet. Tärna paprikorna smått. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Blanda osten med paprika och lök. Tillsätt basilikan och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar. Skär lasagneplattorna i ca 8 cm breda bitar. Doppa dem hastigt i kokande lättsaltat vatten i en gryta. Låt lasagneplattorna rinna av på en handduk.
  3. Lägg en klick ostfyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en lätt smord ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Pensla rullarna med smöret.
  4. Gratinera rullarna mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter. Servera cannellonin med en blandad sallad och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.