Fiffigt värre att fylla bröden med paprika! Små och goda frallor som egentligen inte behöver något extra pålägg.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt och rapsolja. Blanda ner mjölet och arbeta degen i minst 10 minuter, gärna i maskin. Låt jäsa till dubbelstorlek, ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem i en ugnsfast form med lite olivolja i botten och grilla dem i ca 25 minuter. Skalet ska bli svart.
- Rosta under tiden solrosfröna i en het panna i ett par minuter. Passa noga!
- Lägg paprikorna i en plastpåse i 10 minuter. Skala dem sedan och mixa paprikan utan skalet med rostade solrosfrön, cayennepeppar, salt och rosmarin.
Smaka av med citronsaft.
- Smörj 12 muffinsformar eller en muffinsplåt med smör.
- Forma den jästa degen till en rulle och skär i 12 bitar. Lägg bitarna i formarna och tryck till en aning. Gör sedan ett hål med fingret i varje degbit och fyll hålet med en klick paprikafyllning.
- Strö över lite solrosfrön. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Värm ugnen till 250 grader och grädda bröden i ca 10 minuter.
Publicerat den
25 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar