Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikagulasch med spättafilé

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Låter väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela paprikorna och rensa bort kärnorna. Skär varje halva mitt itu på längden. Lägg paprikorna på en plåt med skinnet uppåt och pensla dem med olja.
  2. Ställ in dem under grill i ugnen så länge att skalet börjar bli svartprickigt och bubblar upp. Låt dem ligga under en fuktig handduk några minuter och dra därefter bort skalet. Skär paprikaklyftorna i mindre bitar.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en panna och strö över en nypa socker. Lägg i drygt hälften av paprikan och strö över paprikapulver. Späd med buljong och krydda. Koka 3-4 min. Mixa allt i en matberedare och lägg tillbaka i pannan tillsammans med resten av paprikan.
  4. Skär spättafiléerna i ca 2 cm breda strimlor. Droppa över citronsaft, krydda med salt och peppar och vänd fisken i finsiktat ströbröd. Stek fisken i olja tills den blir gyllenbrun. Hetta upp paprikaragun och servera till fisken. Strö över lite hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.