Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikakotletter allt i ett lergryta

 
Skriv ut

En lergrytegryta som ger härligt saftiga och möra kotletter. Potatisen bör vara av en mjölig sort typ King Edward. Snabbt iordninggjord och sköter sig sen själv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att krydda kotletterna på båda sidor med spiskummin, chilipulver och svartpeppar men inget salt ännu. Klappa in kryddorna väl och låt kotletterna ligga i rumsvärme medan ni gör resten. Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter. Skala och skär potatisen i sockerbitsstora bitar. Rensa och skär paprikan i mindre bitar. Kör paprika och skalade vitlöksklyftor i en mixer till välmixad massa. Blanda paprikamassan, crème fraiche, visprädde och tomatpuré väl i en bunke. Lägg potatisbitarna i lergrytan, salta väl och blanda runt. Häll på drygt hälften av gräddblandningen och blanda runt. Lägg på kotletterna och salta på dem, häll sen på resten av gräddblandningen. Sätt in på nedersta falsen i kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader och grädda i ca 1 ½ timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.