Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikasoppa med crème fraiche och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god och nyttig. Man kan hoppa över tillbehören till vardags och bara servera med ett gott bröd. Utan tillbehör relativt billlig när paprikan är billig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela. kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta/kastrull. Lägg i paprika, lök och vitlök. Fräs grönsakerna ca 2 minuter. Tillsätt fiskbuljong och låt koka, under lock på svag värme, ca 20 minuter.
  2. Kör soppan i mixer till slät konsistens. Sila soppan före servering. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela soppan i tallrikar , tillsätt en klick crème fraiche, toppa med räkor och strö över finklippt gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.