Len och ljuvligt god parfait med hemmagjord halloncurd och maränger.
Halloncurden och marängerna blandas ner i parfaiten när den är halvfryst.
Instruktioner
- Halloncurd:
Lägg hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Låt koka under omrörning tills sockret lösts upp. Passera hallonen genom en sil. Häll tillbaka hallonen i kastrullen. Blanda i majsstärkelsen, utrörd i vattnet, och låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggula och smör. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt kallna.
- Parfait:
Vispa grädden. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda äggsmet och grädde. Täck smeten med plastfolie. Ställ den i frysen i ca 1½ timme. Rör om 2-3 gånger under tiden.
- Grovhacka marängerna. Blanda den halvfrysta smeten med ½ dl halloncurd. Varva parfaitsmeten, maränger och 1 dl halloncurd i en form. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i ca 6 timmar.
- Ta fram parfaiten ca 15 minuter före servering. Stjälp upp den och garnera med myntablad.
Publicerat den
26 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar