Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parfait med halloncurd och maränger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Len och ljuvligt god parfait med hemmagjord halloncurd och maränger. Halloncurden och marängerna blandas ner i parfaiten när den är halvfryst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halloncurd: Lägg hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Låt koka under omrörning tills sockret lösts upp. Passera hallonen genom en sil. Häll tillbaka hallonen i kastrullen. Blanda i majsstärkelsen, utrörd i vattnet, och låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggula och smör. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt kallna.
  2. Parfait: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda äggsmet och grädde. Täck smeten med plastfolie. Ställ den i frysen i ca 1½ timme. Rör om 2-3 gånger under tiden.
  3. Grovhacka marängerna. Blanda den halvfrysta smeten med ½ dl halloncurd. Varva parfaitsmeten, maränger och 1 dl halloncurd i en form. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i ca 6 timmar.
  4. Ta fram parfaiten ca 15 minuter före servering. Stjälp upp den och garnera med myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.