Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parfait tårta

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En supergod parfaittårta med chokladbotten, dajm och hallonparfait. Tårtan bör man göra nån dag innan servering eftersom den ska frysas i omgångar. Tipset fick jag från "Gnurf" här på Matklubben. Tack "Gnurf"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda. Häll smeten i en smord och bröad stor form med löstagbar kant.
  2. Grädda i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  3. Dajmparfait: Hacka dubbeldajmen smått. Vispa vaniljvispen och häll i dajmen. Slå på parfaiten över den kalla chokladkakan. Frys.
  4. När dajmparfaiten har stelnat ordentligt gör du hallonparfaiten. Gärna dagen efter.
  5. Hallonparfait: Mosa hallonen eller kör dom i en mixer. Vispa äggulor och socker fluffiga i en bunke. Vispa grädden och rör ner hallonen. Vänd ner detta i äggsmeten (använd en slev, inte en visp). Slå över detta på dajmparfaiten och frys i ca 4 timmar.
  6. Låt kakan stå framme i ca 10-15 minuter innan servering. Använd en stor form så du säkert får plats med alla tre lagren. Annars får du ta lite mindre av någon parfait.
  7. Tips: Servera med en fruktsallad gjord på lite exotiska frukter.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Miaria 30 juli 2009

    Hej Disen, Gjorde denna tårta. Jag tyckte botten o dajmparfaiten var god inte hallonp. Ska testa o göra enbart dessa två istället. Ha en fortsatt trevlig sommar. Miaria

  • mammasiv 30 oktober 2009

    Hej! gjorde denna tårta förra veckan när jag fyllde år. Den godaste tårtan jag ätit. TACK!!!! För det receptet. Siv

  • smilla98 1 januari 2010

    Gjorde denna nu till nyårsafton......blev jättegod!!! Enda nackdelen var att chokladbotten blev väldigt hård. Man vill ju inte att dom andra lagerna ska ha smält för mycket när man skär upp den. Den blev i alla fall väldigt uppskattad och såg väldigt lyxig och smarrig ut!

  • jopper 22 oktober 2010

    Jättegod! Passar perfekt till större kalas då du kan göra dem i omgångar flera dagar i förväg. Jag garnerade med citronmeliss och några frysta hallon.

  • aslinah20 4 mars 2011

    looks good. will surely try :)

  • Jessie369 15 januari 2012

    Jättegod tårta!!! Tack för receptet!

  • Lilo10 10 maj 2012

    Jag brukar låta chokladbotten vara inne i ugnen ca 4-5 min mindre tid. Då blir botten inte så hård. Den blir mer mjuk och lättare att skära upp. Bara ett tips! Den är kanongod och riktigt populär bland mina gäster =).

  • fiddelis76 7 augusti 2012

    Gjorde tårtan först enligt recept. Till en fest bytte jag sedan daimen mot kardemumma. Den blev ännu godare! Fick mycket beröm av många!

  • CLamell 19 september 2012

    Jääe god, gjorde den i somras till min dotters födelsedag i önskan av henne och den uppskattades mycket ifrån alla så jag gjorde den igen sen när mina föräldrar kom på besök och var lika uppskattad där ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.