Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parippu, böngryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mild vegetarisk indisk rätt med mungbönor. Servera med ris och pappadum.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj mungbönorna i kallt vatten, hacka löken. Blanda mungbönor, lök och 5 dl vatten i en kastrull. Koka bönorna mjuka i ca 20 minuter. Mixa dem. Mixa kokos, kryddor och vitlök tillsammans med 3 dl vatten i några minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt hälften av oljan. Börja med att steka kokosblandningen i ett par minuter. Tillsätt därefter bönorna, lite i taget och rör runt. Häll 1 dl vatten och låt det hela småputtra.
  3. hetta upp resten av oljan i en annan panna och stek finhackad chili och senapsfrön i 2 minuter. Tillsätt kryddorna och blanda runt. Smaka av med salt
  4. Servera grytan med ris och pappadum.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.