En mild vegetarisk indisk rätt med mungbönor.
Servera med ris och pappadum.
Instruktioner
- Skölj mungbönorna i kallt vatten, hacka löken. Blanda mungbönor, lök och 5 dl vatten i en kastrull. Koka bönorna mjuka i ca 20 minuter. Mixa dem.
Mixa kokos, kryddor och vitlök tillsammans med 3 dl vatten i några minuter.
- Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt hälften av oljan. Börja med att steka kokosblandningen i ett par minuter. Tillsätt därefter bönorna, lite i taget och rör runt. Häll 1 dl vatten och låt det hela småputtra.
- hetta upp resten av oljan i en annan panna och stek finhackad chili och senapsfrön i 2 minuter.
Tillsätt kryddorna och blanda runt. Smaka av med salt
- Servera grytan med ris och pappadum.
Publicerat den
19 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar