Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parisersmörgås Parisare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En stekt smörgås eller macka med stekt köttfärsbiff på typ Biff à la Lindström samt stekt ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök, rödbetor, saltgurka och kapris fint. Hacka ev. lite extra att garnera med. Passa också på att ev. hacka lite persilja att garnera parisersmörgåsen med.
  2. Blanda färsen med ägg, lök, rödbetor, saltgurka, kapris, salt och peppar till en jämn färs. Dela färsen i fyra delar och platt ut till biffar. Smeta fast biffarna på bröden.
  3. Sätt på en stekpanna och stek färssidan nedåt i ca 3-5 minuter - beroende på hur röd du vill ha din parisare. Vänd och tillsätt lite mer smör eller margarin och stek brödsidan i ca 3 minuter tills den fått fin färg.
  4. Stek äggen vid sidan i lite smör eller margarin. Salta och peppra dem. Vänd dem om du önskar annars är det vanligast med att steka på en sida och servera med solsidan upp och lite lös äggula.
  5. Vid servering av parisersmörgåsen lägger du äggen på biffarna och serverar dem. Strö ev. över extra hackad persilja, lök, rödbetor, kapris och ättiksgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.