Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmaformbröd till buffé mm.

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ett härligt bröd med mycket egen karaktär. Hittade på detta för att ha till ett buffébord, där det blev mycket uppskattat. Visade sig senare på kvällen att även passa utmärkt till ostbrickan. På morgonen efter fick de kvarvarande brödskivorna en strykande åtgång som rostade frukostmackor som endast behövde smör på för pålägget fanns ju i brödskivorna.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva lövtunna skivor av den lufttorkade skinkan, som skärs i strimmlor och sen i småbitar. Finhacka gräslöken. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, gräddfil, salt, socker, skinkbitar, gräslök och det mesta av vetemjölet. Knåda mycket väl i minst 10 minuter med degkrokar. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Vält upp på mjölat bakbord och knåda lätt, dela i 2 delar. Tryck ut varje del till en rektangel och rulla ihop från långsidan. Lägg i smorda avlånga brödformar ca 15 dl. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och sprid över sesamfrön. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.