Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmalindad fiskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb fiskrätt med smaker från medelhavet. Serveras med en krämig risotto. En utmärkt bjudrätt när du vill imponera men ändå göra det enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Torka av den lätt tinade fisken på hushållspapper. Skär i fyra bitar. Salta och peppra. Lägg en matsked pesto på varje bit och linda en skinkskiva runt. Lägg bitarna på ett ugnsfat och tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter.
  3. Fräs den hackade löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och sedan vinet. Tillsätt grönsaksbuljong, lite i taget. Rör då och då. Låt riset koka på svag värme utan lock.
  4. Fortsätt att koka under omrörning tills risotton är krämig men riskornen har en liten kärna kvar. Salta, peppra och rör ner den rivna osten.
  5. Servera fisken med risotton, tomater, gröna sojabönor eller ärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.