Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmalindad fläskfilé med kantarellpytt

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Saftig, fylld och lindad fläskfilé som serveras med en härlig pytt och smakrik rödvinssås. Enkelt men lyxigt gott! 400 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett snitt på fläskfilén, vik ut och fyll med ost, citronskal och kryddor. Vik ihop och linda in i parmaskinka. Bryn köttet i olja runtom. Lägg i en form och efterstek i ugn i ca 15 minuter.
  3. Stek under tiden den tärnade potatisen i smör eller olja på medelvärme tills den börjar få färg. Sänk värmen något, tillsätt den hackade löken och svampen och stek tills allting är mjukt.
  4. Koka upp rödvin, buljong och tomatpuré i en kastrull. Sjud några minuter. Tillsätt vinäger, gelé och majsstärkelse utrörd i lite vatten och sjud ett par minuter till. Vispa ner smöret strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.