Saftig, fylld och lindad fläskfilé som serveras med en härlig pytt och smakrik rödvinssås. Enkelt men lyxigt gott!
400 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär ett snitt på fläskfilén, vik ut och fyll med ost, citronskal och kryddor. Vik ihop och linda in i parmaskinka. Bryn köttet i olja runtom. Lägg i en form och efterstek i ugn i ca 15 minuter.
- Stek under tiden den tärnade potatisen i smör eller olja på medelvärme tills den börjar få färg. Sänk värmen något, tillsätt den hackade löken och svampen och stek tills allting är mjukt.
- Koka upp rödvin, buljong och tomatpuré i en kastrull. Sjud några minuter. Tillsätt vinäger, gelé och majsstärkelse utrörd i lite vatten och sjud ett par minuter till. Vispa ner smöret strax före servering.
Publicerat den
4 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar