Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmalindad köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite annorlunda köttfärslimpa som blir extra saftig när man lindar in den i tunna skivor parmaskinka. Till det en god svampsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödskivorna och lägg dem i en bunke. Häll på mjölken.
  2. Blanda färsen med skinkhack, lök, vitlök, persilja, oliver, oregano, parmesan och ägg. Blanda väl, gör ett stekprov och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg skinkskivorna lite omlott på köksbänken. Forma köttfärsen till en limpa. Lägg den på skinkskivorna och rulla ihop. Lägg i en ugnsform med skarven ner. Sätt in i ugnen ca 45 minuter eller tills rullen känns hård och genomstekt. Ta ut och låt den vila i folie.
  4. Sås: Skär svampen i mindre bitar. Fräs den gyllenbrun, häll bort fettet och tillsätt grädden. Koka upp och tillsätt fond och vin och sjud till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär köttfärslimpan i skivor och servera genast med såsen, kokt potatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.