Lite annorlunda köttfärslimpa som blir extra saftig när man lindar in den i tunna skivor parmaskinka. Till det en god svampsås.
Instruktioner
- Kantskär brödskivorna och lägg dem i en bunke. Häll på mjölken.
- Blanda färsen med skinkhack, lök, vitlök, persilja, oliver, oregano, parmesan och ägg. Blanda väl, gör ett stekprov och smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 180 grader. Lägg skinkskivorna lite omlott på köksbänken. Forma köttfärsen till en limpa. Lägg den på skinkskivorna och rulla ihop. Lägg i en ugnsform med skarven ner. Sätt in i ugnen ca 45 minuter eller tills rullen känns hård och genomstekt. Ta ut och låt den vila i folie.
- Sås: Skär svampen i mindre bitar. Fräs den gyllenbrun, häll bort fettet och tillsätt grädden. Koka upp och tillsätt fond och vin och sjud till lagom såskonsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Skär köttfärslimpan i skivor och servera genast med såsen, kokt potatis och grönsaker.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar