Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmalindad ost- och salviafylld filé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den fyllda filén kan läggas i folie på grillen, eller i en ugnssäker form i ugnen. Passa på och njut av säsongens bönor och gör en härlig sallad till köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett djupt snitt längs med hela filén. Banka ut den lätt. Dela osten i bitar och fördela på köttet. Strö över salvia och citron skal. Salta lätt och peppra.
  2. Rulla ihop filén och linda skinkan runt om. Bind ihop med steksnöre.
  3. Bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform och stick i en stek termometer. Sätt in köttet i ugnen och stek till 65 grader, ca 20 min.
  4. Låt vila ca 5 minuter. Skär upp i skivor och servera med potatishalvor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.